top of page

Защо ски кондиция?

"MaxFit ски подготовка" е специализирана тренировка за подготовка на скиори извън терен, адаптирана към масовия спорт. Разработена специално от дългогодишния треньор на националния отбор по Фристайл Ски и Сноуборд.


 

През годините Паскал Дичев тренира изявени атлети като Радослав Янков, Александра Жекова, Никола Чонгаров, Георги Моллов, Симеон Павлов, Борислав Гарибов и други. Ски уменията на Паскал се задълбочават под ръководството на наставника на отбора по Ски Крос - Георги Моллов, като през 2017 Паскал става вице- републикански шампион в дисциплината ски крос, като негов личен тренъор по ски е Георги Моллов. Това му дава уникална възможност да се докосне в дълбочина до нуждите от специфична физическа подготовка за Ски и Сноуборд спорта.


През 2017 двамата специалисти основават първата в България Ски Клиника за обучение на скиори с непрофесионална насока. "MaxFit ски подготовка" цели да създаде предпоставка за развитие на специфични двигателни навици нужни по време на управление на ски, като активира нужното енергийно обезпечаване, активира мускулите и режимите на работа със специфични движения и упражнения за баланс (превантивно стабилизиращи упражнения) с различна прогресия, силово динамични възможности и фокус върху опорно двигателния апарат и по- специално върху специфичните мускулни групи.

В тренировката се използват движения с дълги кинетични вериги от затворен тип, движения с изразен латерален характер, както и ексцентричен режим на работа на мускулите, активация в ядрото на тялото, които да помогнат на скиора да се справя по-добре с действащите му сили и да запази оптимална стойка в динамика и проекция на общия център на тежестта. Преносът на тренировката към условията на терен е доказан и значителен.



Тренировката се провежда всеки Вторник и Четвъртък от 20:00ч. в залата на MaxFit Лозенец.


Водещ: Паскал Дичев


Само със записване чрез сайта, приложението или на телефон 0887 971 457




241 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page