top of page

Основните фактори, които влияят върху стареенето и как да забавим тяхното развитие


Според проучване на "Nature Medicine" , стареенето може да се раздели на 4 категории: метаболична, чернодробна, имунна и бъбречна.


Те играят основна роля в цялостното стареене на нашия организъм. Така, ние можем да бъдем предразпожени както към една, така и към няколко от горе посочените категории.


В случай, че тялото ни е предразположено към имунно стареене, то тогава организма ни произвежда повече противовъзпалителни антитела и по този начин, с напредването на възрастта, организма и тялото ни започват да страдат от повече болести, свързани с имунната система.


При чернодробното и бъбречно стареене, обаче, са предразположени хора, страдащи от по-висока кръвна захар и наченки на диабет.


Метаболитното стареене предразполага хора с по-бавен метаболизъм, както и заболявания, свързани с взаимодействието между органите и способността му да се пречиства от токсини и други вредни елементи.




Избирайки да тренирате в Максфит с личен треньор по индивидуална програма, Вие ще имате възможност да работите върху основните фактори, които оказват най-голямо влияние върху процеса на стареене, а именно:


1) Мускулна маса 2) Сила на мускулите 3) Скорост на метаболизма 4) Аеробен капацитет 5) Кръвно налягане 6) Телесни мазнини 7) Кръвна захар 8) Ниво на холестерола 9) Плътност на костите 10) Регулация на телесната температура


Натрупаният през годините теоретико-практически опит ни дава яснота, кои са най-ефективните тренировъчни методи при различните възрастови групи от 5-80 годишна възраст.


68 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page